přeskočit k navigaci »

 

Tady jsem Úvodní stránka > Aktuality > V Karlovarském kraji vyhlásili nominované výrobky na ocenění Regionální potravina

V Karlovarském kraji vyhlásili nominované výrobky na ocenění Regionální potravina

28.07.2020

zařazeno v kategorii: Aktuality | autor: Živý kraj

 

Karlovy Vary, 23. července 2020 – Také Karlovarský kraj zná vítězné výrobky nominované na ocenění Regionální potravina. O prestižní značku, která je zárukou kvality a poctivosti místních výrobců, se v tomto kraji letos ucházelo 69 výrobků od 16 producentů. Nejvyšší počet přihlášených výrobků byl v kategorii Alkoholické a nealkoholické výrobky.


Komise navrhla udělit ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje 2020 těmto produktům:

 

  Kategorie Výrobek a výrobce
1. Masné výrobky tepelně opracováné

Šunka Zvonilka nejvyšší jakosti

Roman Krčma, Karlovy Vary

2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně opracované, konzervy a polokonzervy

Luciferova Klobása

Roman Krčma, Karlovy Vary

3. Sýry včetně tvarohu

Měšec

STATEK BOR ZEOS, spol s.r.o.

4. Mléčné výrobky ostatní

bio kysanka

Ing. Jiří Kubernát, Děpoltovice

5. Pekařské výrobky včetně těstovin

Moravský obrácený koláček

Antonín Baborovsky, Dolní Rychnov

6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek NEVYHLÁŠENO
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje (s vyjímkou vína z hroznu révy vinné)

RUDOHOR SCHLICK SVÁTEČNÍ LEŽÁK

Pivovar Rudohor s.r.o.

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Krušnohorník

Jitka Šimůnková, Krásno

9. Ostatní

KYNUTÝ KNEDLÍK

PASTELÁKOVI, s.r.o.

  

„Vzhledem ke komplikované situaci způsobené onemocněním Covid-19 jsme rádi, že je o soutěž stále zájem z řad lokálních výrobců. Do klání o značku Regionální potravina Karlovarského kraje se zapojilo 16 producentů s celkem 69 výrobky. Nejvíce zastoupenou kategorií s počtem 23 vzorků byla kategorie Alkoholické a nealkoholické nápoje. Specifikou této sekce byla drtivá převaha piv z pěti místních minipivovarů“, uvedl krajský koordinátor Lukáš Vacek ze společnosti F E S T I N G, s.r.o.

Nové přírůstky navrhla hodnotitelská komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 409 produktů od 313 výrobců.

Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz.

Cena předsedkyně Hodnotitelské komise
K udělení Ceny předsedy Hodnotitelské komise soutěže Regionální potravina Karlovarského kraje 2020 navrhla předsedkyně Hodnotitelská komise ve spolupráci s ostatními členy 1 výrobek z následující kategorie:

  Kategorie Výrobce a výrobek
1. Alkoholické a nealkoholické nápoje

CHMELONÁDA

Kynšperský pivovar s.r.o.

 

« další aktuality z kategorie Aktuality

« zpět na seznam aktualit

 
 
 

Další užitečné weby:

 
Živý kraj

Živý kraj
oficiální průvodce Karlovarským krajem

E-mail: info@zivykraj.cz